Recept na vynikající karamelový cheesecake

Recept na cheesecake

Křupavé sušenky v základu, lahodný tvarohový krém uprostřed a hříšně dobrý karamel na povrchu. Kombinace chutí, která vás dostane. Příprava tohoto vynikajícího dezertu je navíc velmi jednoduchá, takže ji zvládne i kuchařský začátečník. Tady je recept:

Suroviny na karamelový cheesecake:

  • 200 g čajových sušenek 
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 750 g polotučného tvarohu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 150 g krupicového cukru
  • 3 celá vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka jemné soli
  • 300 g třtinového cukru
  • 5 lžic vody

Příprava karamelového cheesecaku:

  1. Nejdříve připravte korpus na cheesecake. Sušenky rozmixujte, vsypte je do dortové formy vyložené pečicím papírem a zalijte je rozpuštěným máslem. Dejte péct do předehřáté trouby zhruba na 15 minut na 180 stupňů. Poté korpus vytáhněte a nechte ho zchladnout.
  2. Mezitím začněte chystat krém. Tři vaničky tvarohu vyšlehejte spolu s cukrem, až budou mít konzistenci krému. Následně k nim zašlehejte také smetanu ke šlehání. Nakonec vmíchejte 3 vejce, špetku soli a lžíci vanilkového extraktu. Krém namažte na sušenkový základ a celý dort dejte na hodinu péct na 180 stupňů. 
  3. Upečený dort nechte zchladnout a v dalším kroku začněte s přípravou karamelu.
  4. Z celkového množství třtinového cukru oddělte zhruba 50 g a ty vsypte na rozehřátou pánev. Na mírném plameni cukru neustále míchejte a prohřívejte, dokud nezhnědne. Poté k němu opatrně přidejte 5 lžic vody. Míchejte, směs by měla být konzistentní a hladká. Nakonec opatrně přisypávejte zbytek třtinového cukru, dokud do směsi nepřimícháte všechno množství uvedené v receptu.
  5. Hotový karamel pak nalijte na zchladlý dort a dobře jím potřete celý povrch dortu. Dort překryjte potravinovou folií a uložte ho do lednice.
  6. Druhý den dort podávejte se šlehačkou nebo jen tak samotný.

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít