Míša řezy – fit recept na odlehčenou variantu

Recept na odlehčené fit Míša řezy

Míša řezy patří k velmi oblíbeným českým dezertům. Přesto, že je seženete v každé druhé cukrárně, nejlepší jsou to ty domácí. Vyzkoušejte odlehčený recept, díky kterému nepřiberete ani deko, ale zároveň si maximálně pochutnáte.

Suroviny na odlehčené Míša řezy:

  • 6 celých vajec
  • 50 g čokoládového proteinu
  • 30 g tmavého kakaa
  • 20 ml kokosového oleje
  • 1 lžička jedlé sody
  • 250 g odtučněného tvarohu
  • 50 g kokosového cukru
  • 30 ml nízkotučného mléka
  • 100 g hořké čokolády

Postup přípravy fit Míša řezů:

  1. Nejdříve připravte těsto na korpus. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte sníh. Ze žloutků vyšlehejte pěnu. Do ní po jednom zašlehávejte olej, kakao, protein v prášku a sodu. 
  2. Ze směsi vyšlehejte tuhé těsto a smíchejte ho opatrně s bílky. Hotové těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a korpus dejte péct do trouby na 180°C. Pečte zhruba 20 minut. 
  3. Upečený korpus nechte zchladnout a mezitím si připravte krém. Tvaroh vyšlehejte s cukrem do hladkého krému. Krémem pak potřete korpus na plechu. 
  4. Korpus s krémem nakonec polijte čokoládovou polevou. Tu připravíte tak, že v trošce mléka rozpustíte ve vodní lázni tabulku hořké čokolády. Dezert pak zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice, aby se do druhého dne uležel.
  5. Servírujte se šlehačkou z rostlinného mléka. 

Recept od Elišky Froňkové

Alternativní recept na Míša řezy

Zde je alternativní recept na tradiční český dezert zvaný Míša řezy:

Ingredience:

  • 250g hladké mouky
  • 125g másla
  • 75g cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • 100g moučkového cukru
  • 250g tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce smetany
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce kávy

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, máslo, cukr, vejce a kakao. Vypracujte těsto a nechte ho v lednici asi hodinu odpočinout.
  2. Poté těsto vyválejte a vložte do formy na řezy. Pečte při teplotě 180°C po dobu asi 20 minut.
  3. Zatímco se řezy pečou, smíchejte moučkový cukr, tvaroh, vanilkový cukr, smetanu, rum a kávu.
  4. Upečené řezy vyjměte z formy a naplňte tvarohovou směsí.
  5. Nechte řezy vychladnout a poté podávejte.

Poznámka: Tato receptura je základní, může se dle vaší chuti upravit např. množstvím cukru, přidáním ovoce nebo kokosu.

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít