Míša řezy patří k velmi oblíbeným českým dezertům. Přesto, že je seženete v každé druhé cukrárně, nejlepší jsou to ty domácí. Vyzkoušejte odlehčený recept, díky kterému nepřiberete ani deko, ale zároveň si maximálně pochutnáte.
Suroviny na Míša řezy:
- 6 celých vajec
- 50 g čokoládového proteinu
- 30 g tmavého kakaa
- 20 ml kokosového oleje
- 1 lžička jedlé sody
- 250 g odtučněného tvarohu
- 50 g kokosového cukru
- 30 ml nízkotučného mléka
- 100 g hořké čokolády
Příprava na Míša řezů:
- Nejdříve připravte těsto na korpus. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte sníh. Ze žloutků vyšlehejte pěnu. Do ní po jednom zašlehávejte olej, kakao, protein v prášku a sodu.
- Ze směsi vyšlehejte tuhé těsto a smíchejte ho opatrně s bílky. Hotové těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a korpus dejte péct do trouby na 180°C. Pečte zhruba 20 minut.
- Upečený korpus nechte zchladnout a mezitím si připravte krém. Tvaroh vyšlehejte s cukrem do hladkého krému. Krémem pak potřete korpus na plechu.
- Korpus s krémem nakonec polijte čokoládovou polevou. Tu připravíte tak, že v trošce mléka rozpustíte ve vodní lázni tabulku hořké čokolády. Dezert pak zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice, aby se do druhého dne uležel.
- Servírujte se šlehačkou z rostlinného mléka.