Recept na proteinový pudink

Proteinový puding recept

Vanilkový, čokoládový nebo jahodový pudink je oblíbenou sladkou pochoutkou k odpolední kávě či čaji. Pudinky však obsahují mnoho kalorií, především cukrů (a také tuků), proto v dietách nemají své místo. Jak si udělat domácí zdravý pudink plný bílkovin? Recept je jednoduchý, složený pouze z několika ingrediencí.

Připravte si:

Odtučněný tvaroh 100 g

Želatina v prášku

Protein 30 g (popřípadě jiné sladidlo, kterým může být například med nebo stévie)

Návod:

Želatinu uděláme podle návodu, poté přidáme odtučněný tvaroh smíchaný s proteinem (případně medem). Pudink můžete doplnit ovocem (banánem, mandarinkami, kiwi nebo lesními plody), které dodá dezertu rychlé a zdravé sacharidy. Poté celý pudink nechte vychladit v lednici a máte hotovo, dobrou chuť.

Pokud si nechcete vyrábět domácí pudink, ale rádi byste pudink zařadili, vyzkoušet můžete proteinový pudink značky Ehrmann, který obsahuje na balení vysoké množství bílkovin se sníženým obsahem cukrů. Na trhu existují také práškové proteinové pudinky, které jsou svým složením také vhodné do diet.

Pudink a bílkoviny

Proteinový pudink je plný kvalitních bílkovin, které jsou základním stavebním kamenem pro naše tělo (pro naše svaly). Bílkoviny jsou v organismu často deficitní i přesto, že jsou jednou ze základních makroživin. Doporučený denní příjem bílkovin ve stravě je 1,5 až 2,2 gramy na kilogram tělesné váhy. Tento zdravý, proteinový pudink obsahuje okolo 40 gramů bílkovin, tím doplníte třetinu ze svého denního příjmu.

Alternativní recept